Közélet

2014.05.01. 12:10

Sörkóstolásos szakmai nap Gyöngyösön

A gyöngyösi szakiskolások korábban már bort is készítettek, most lezárult a projekt.

Sz. E.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Károly Róbert Kereskedelmi, Vendéglátóipari, Közgazdasági, Idegenforgalmi Szakközépiskola és Szakiskola különleges szakmai napot tartott. A gyöngyösi diákok ugyanis az „Egész életen át tartó tanulás” című Comenius-program keretein belül ugyanis tíz napot töltöttek az ausztriai Rohrbach városában, ahol részt vettek a „Bor- és sörkultúra találkozása” című kurzuson, amelynek során elkészítették sörüket, a „Hopfen Csepp”-et, amit most mutattak be a hazai közönségnek.

Daskalopoulos-Kuzbelt Hilda igazgató elmondta: a gyöngyösi és a rohrbachi iskolának két évvel ezelőtt indult a partnerségi Comenius-pályázata, s az együttműködés nagyon eredményes volt. Az első esztendőben a diákok Abasáron bort készítettek, amelynek a Duna Traube nevet adták, Ausztriában pedig  saját „folyékony kenyerüket” alkották meg.

[caption id="" align="alignleft" width="360"] Az első kóstolás. A gyöngyösi szakiskolások sört készítettek. FOTÓ: CZÍMER TAMÁS
[/caption]

– A szakmai napon köszönetünket fejeztük ki a tanulókat foglalkoztató kereskedelmi és vendéglátóipari egységek képviselőinek, emellett bemutatkoztak a jelenlegi 11. E osztályosaink, akik részt vettek a projektben, és külföldön bővíthették ismereteiket – tette hozzá az igazgatónő.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!