2014.05.01. 12:10
Sörkóstolásos szakmai nap Gyöngyösön
A gyöngyösi szakiskolások korábban már bort is készítettek, most lezárult a projekt.
Daskalopoulos-Kuzbelt Hilda igazgató elmondta: a gyöngyösi és a rohrbachi iskolának két évvel ezelőtt indult a partnerségi Comenius-pályázata, s az együttműködés nagyon eredményes volt. Az első esztendőben a diákok Abasáron bort készítettek, amelynek a Duna Traube nevet adták, Ausztriában pedig saját „folyékony kenyerüket” alkották meg.
[caption id="" align="alignleft" width="360"] Az első kóstolás. A gyöngyösi szakiskolások sört készítettek. FOTÓ: CZÍMER TAMÁS
[/caption]
– A szakmai napon köszönetünket fejeztük ki a tanulókat foglalkoztató kereskedelmi és vendéglátóipari egységek képviselőinek, emellett bemutatkoztak a jelenlegi 11. E osztályosaink, akik részt vettek a projektben, és külföldön bővíthették ismereteiket – tette hozzá az igazgatónő.