Közélet

2014.06.16. 08:07

Itt megtudhatja, hol nyaralnak megyénk ismert személyiségei

Az ismert ember is ember, így ha nyár van, ő is pihen. Lapunk most arra volt kíváncsi, hogy hol...

Szomszéd Eszter

Felmérések szerint a családok többsége csak belföldi nyaralást tervez, esetleg akciós külföldi utakat választ. Több, általunk megkérdezett megyei közéleti szereplő is arról számolt be, hogy csak közeli helyszíneken, belföldi nyaralóhelyeken – így például a Balatonon, a Tiszánál – pihen az idei nyáron. Azt, hogy mindenki a tényleges úti célt árulta-e el lapunknak, vagy szemérmességből elhallgatta a valóságot, nem tudjuk (és nem is akarjuk) eldönteni. Íme, a válaszok...

Dr. Nyitrai Zsolt, honatya
– Nem szoktam hosszú nyaralásokat tervezni. Talán, ami mégis szóba jöhet majd, az pár belföldi hétvége lesz, mivel sok felfedezésre váró hely van még hazánkban, például a Tisza-tónál, ahol rengeteg kikapcsolódási lehetőség közül lehet választani. Amit jelenleg nagyon várok, és komoly feltöltődést jelenthet a jövő heti Rolling Stones koncert Bécsben. Valamint távlati terveim közt szerepel, hogy nyár végére megtanuljak rendesen lovagolni – válaszolta lapunknak az országgyűlési képviselő, a Fidesz Heves megyei elnöke.

Csarnó Ákos, képviselő
– Az idei nyaram is hasonló lesz, mint a tavalyi. Sok fellépésünk lesz a Kerekes Band-del. Külön nyaralást nem tervezek. A kedvesemmel van egy nagy vágyunk: végig szeretnénk sétálni a kék túra útvonalon. A következő hetekben főleg a Heves és Nógrád megyei területeket érintenénk, mintegy 280 kilométert tervezünk. Szarvaskőtől indulnánk és egészen Nagymarosig mennénk. Természetesen a futball-világbajnokságot is figyelemmel követem majd. Nagyon drukkolok minden esélytelen csapatnak – mondta el kérdésünkre az LMP-s politikus.

Habis László, polgármester
– Számomra a nyár most elsősorban a munkáról, a városi beruházásokról és a hosszabb távú stratégiai tervezésről szól majd. Hosszú vakációt soha nem iktatok be, és úgy tűnik, hogy ezt most sem tehetem meg, de nem is volt szokásom. Helyette inkább két-három napra, vagy egy-egy hosszú hétvégére igyekszem elvonulni a munkától, a világ zajától, a dolgos hétköznapoktól. Szabadidőmet is általában Eger környékén töltöm, s ahogy mondani szoktam, néhanap elmerészkedem Andornaktályáig… – jelentette ki lapunknak a városvezető.

Pavlova Olga, cégvezető
– Muszáj időt szakítani a pihenésre, mert kimerülten nem lehet dolgozni. Ezért mi a hétvégéinket mindig szabaddá tesszük. Kedvenc úti célunk Horvátország, amit azért is nagyon szeretek, mert közel van, kocsival 5-6 óra alatt le lehet érni a tengerpartra. Mindenképpen visszatérünk még idén az unokákkal, és talán egy hét Görögországot is beiktatunk. Általában figyeljük a belföldi programokat is: most az Omega-koncertet néztük ki, ami június 16-án lesz a Hősök terén – avatott be a Detki Keksz Kft. ügyvezető igazgatója.

Antal Erika, tűzoltó főhadnagy
– „Nyári lánynak” tartom magam, ez a kedvenc évszakom, imádom a napsütést és a vízpartot. Ilyenkor vagyok elememben – válaszolta a Hírlapnak a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság mindig mosolygós szóvivője. – A nyaralás nálam szent, így egy egyhetes tengerparti pihenést feltétlenül beterveztünk. Ezentúl természetesen szeretnék párszor eljutni strandra is. Az egész éves rohanás után én „csak” egy hosszabb szabadságot terveztem be, így reményeim szerint megfelelően fel tudok majd töltődni az év további időszakára.

Csáki Zsigmond, polgármester
– Nagyon egyszerű a helyzet: az önkormányzati választások évében járunk, és Hevesen is rengeteg fejlesztés van folyamatban, ezért amíg ezeknek nem érünk a végére, nem nagyon gondolhatok pihenésre. A család viszont emiatt nem szenvedhet hátrányt, ezért abban maradtunk, hogy pár napot azért majd megpróbálunk szabaddá tenni, és akkor elmegyünk a Balatonra. Talán júliusban sikerülhet. Siófokra évek óta visszajárunk barátokkal, és általában ugyanott szállunk meg, így már ismerősként fogadnak – nyilatkozta Heves polgármestere.

Blaskó Balázs, színházigazgató
– Örülök, hogy itt a nyár, ilyenkor minden a családról szól! Az év többi részében sajnos kevés időnk jut egymásra. Mint tavaly, úgy idén is megyünk Horvátországba pár napra, hajózunk az Adriai-tengeren, majd egy rövid időre megpihenünk a Balaton partján is. A szabadidőm többi részét pedig itthon töltöm majd, felkészülök a következő évadra, mert több darabot is rendezek majd. A színháznak lesznek nyári előadásai, augusztusban háromszor is színre visszük az Egri csillagok-at – összegzett a Gárdonyi Géza Színház igazgatója.

Eged István, polgármester
– Az idei nyarunk nem sokban különbözik az előzőektől. A Balaton mellett biztosan töltünk néhány napot, ezt soha nem hagynánk ki. Erdélybe is minden évben ellátogatunk egy kis időre, s ha augusztusban össze tudjuk egyeztetni a programjainkat, egy hosszú hétvégére olyan kirándulást tervezünk, amikor néhány kultúrtörténeti érdekességgel ismerkednénk meg. Helyszín és időpont egyelőre bizonytalan. Mivel a végéhez közeledik a városrehabilitációs programunk, itthon is lesz még tennivaló – mondta el Pétervására első embere.

Szabó Zsolt, polgármester
– Velem nem jár jól, kisasszony! – kezdte mondandóját Hatvan polgármestere, megyénk útügyi biztosa. – Munkával telik majd a nyár, van még mit tenni, és amíg nem érek a feladataim végére, nem pihenek. A családomat természetesen ez nem érinti: úgy tűnik, ők belföldön töltenek el majd pár napot, és talán egy kis időre tudok hozzájuk csatlakozni. Egyébként nem szívesen megyek külföldre nyaralni, jobban szeretem bejárni a hazai hegyvidékeket, de a Balaton és a Tisza-tó is kedvelt helyeim. Idén szeretnék még eljutni Erdélybe is.

Mirkóczki Zita, táncpedagógus
– Főleg Pódiumos elfoglaltságaim lesznek még: jövő héten egy nemzetközi táncversenyre vagyunk hivatalosak Balatonfüredre, majd Székelyudvarhelyen rendezik az Európa-bajnokságot. Ez nekem kikapcsolódás és munka is egyben. A családommal júliusban tervezünk nyaralást: a szomszédos Ausztriába megyünk majd, Salzburg környékére. Itt már korábban is voltunk, nagyon jó túrázási lehetőséget biztosít a környék, a Glossglockner gyönyörű. Augusztusban pedig nemzetközi tánckurzuson veszek majd részt – árulta el az egri tánciskola vezetője.

Szalafai Gábor, kézilabdázó
– Tavaly kértem meg a párom, Henriett kezét, ezért az idei nyaram fénypontja június 20-án lesz: akkor veszem el őt feleségül. A lakodalmat Inárcson tartjuk, nagy mulatást tervezünk, körülbelül hetvenen leszünk. Nászútra nem külföldre megyünk, hanem maradunk itthon, és úgy tűnik végre teljesíthetjük egy régi álmunkat: körbebiciklizzük a Balatont, így strandolni is lesz alkalmunk. Négy napot töltünk a magyar tengernél, utána pedig júliusban megkezdődik a felkészülés a Mátraalján – mesélt terveiről a B. Braun Gyöngyös jobbszélsője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!