Közélet

2014.07.03. 07:30

Csipkék, amik egy életen át elkísérnek

A tárlaton az érdeklődők a ruhákon és a lakástextileken használt csipkerátéteket, díszítő elemeket csodálhatják meg.

B. K.

Csipkék, amik elkísérnek egy életen át címmel július 4-én este hat órától nyílik meg a Seres Mária Valéria csipkegyűjteményéből álló kiállítás Egerben a Vitkovics házban. Az érdeklődők a ruhákon és a lakástextileken használt csipkerátéteket, díszítő elemeket csodálhatják meg.

A különleges tárlatot Erdei T. Lilla, muzeológus-etnográfus, az Iparművészeti Múzeum munkatársa nyitja meg, de jelen lesz Sterbecz Katalin textilrestaurátor, a Néprajzi Múzeum munkatársa is.
A kiállításhoz kapcsolódva július 5-én szombaton délelőtt tíz órától alkotónapra várják mindazokat az érdeklődőket, akik szeretik a csipkéket, a különleges kézimunkákat.

Itt először Erdei T. Lilla tart előadást A csipke régi korok ruháin címmel, majd délután négy óráig szó lesz a csipkekészítés fortélyairól, szakemberek vizsgálják meg az otthonról bevitt régi csipkéket, lesz csipkevásár, s fellapozgathatják azokat a szakkönyveket is, amik a csipkéről készültek. A rendezvények az intézmény tetőtéri galériájában zajlanak majd.

A csipketárlat egyébként júlus 26-ig tekinthető meg a Vitkovics Ház és Művésztelep nyitvatartási idejében.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!