Közélet

2014.07.27. 10:34

Fő téri teltház az Omegán

Bár a fellépést megelőzően gyors zápor söpört végig Gyöngyösön, ami még az első dal alatt is igen kitartó volt, de a több ezres közönséget az égi áldás sem riasztotta el.

HEOL

Fotós: Czimer Tamas

Fotós: Czimer Tamas

Minden jó, ha a vége jó – így volt ez szombaton a gyöngyösi Omega-koncerten is, melyre a rendőrség és a szervezők becslése szerint közel tízezer ember gyűlt össze. A Kossuth-díjas zenekar koncertjére szinte megtelt a Fő tér, hogy Gyöngyös együtt ünnepelhesse meg a város 680 éves évfordulóját.

Bár a fellépést megelőzően gyors zápor söpört végig Gyöngyösön, ami még az első dal alatt is igen kitartó volt, de a több ezres közönséget az égi áldás sem riasztotta el. A zenészek a város és a rajongók kitartását hatalmas bulival köszönték meg. Az Omega legújabb, Oratórium című nagylemeze dalait mutatta be a város születésnapi buliján, ahonnan természetesen nem hiányozhattak az olyan régi nagy Omega-slágerek sem, mint a Gyöngyhajú lány vagy a Régi csibészek. A fergeteges hangulatról a város szülötte, a zenekar dobosa, Debreczeni Ferenc (Ciki) nem csak a dobok mögül gondoskodott. A zenésznek ugyanis azzal, hogy szülővárosában koncertezhetett az Omegával, egy régi vágya is teljesült.

A születésnaphoz méltó koncerten közreműködött a Danubia Szimfonikus Zenekar, valamint a gyöngyösi Cantus Corvinus Vegyeskar, a Come Prima Énekegyüttes és a Sound of Spirit Énekegyüttes. A kórusok felkészülését a karvezetők: Holló Erzsébet, Magos-Molnár Ágnes és Nagy Gábor segítették.

A koncertet követően Faragó László, a város polgármestere a gyöngyösi éremgyűjtők által kiadott Tisztelet az elődöknek éremsorozat Almásy Pál arcképével ellátott medállal ajándékozta meg a zenekar tagjait. Az Omega nevében a billentyűs Benkő László mondott köszönetet. Elmondta: évtizedekkel ezelőtt is gyakran megfordultak Gyöngyösön, éppen ezért szembetűnő az a fejlődés és változás, amin a város az utóbbi években keresztülment. [caption id="" align="alignleft" width="360"] Fotó: Czímer Tamás
[/caption]

Végül a polgármester a koncert fő támogatójának, a Mátrai Erőmű Zrt.-nek és Valaska Józsefnek, az igazgatóság elnökének is köszönetet mondott azért, hogy valóra váltották a város csaknem egy évtizedes álmát.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!