Közélet

2014.07.20. 14:50

Zivatarokat várhatóak jövő héten

A hétvégi napos, igen meleg időjárást követően jövő héten újból változékonyabbra fordul időjárásunk, ismét mindennapos vendégeink lesznek a záporok, zivatarok.

HEOL

Mindez egy kezdetben tőlünk nyugatra, délnyugatra örvénylő, majd fokozatosan ránk húzódó alacsony légnyomású légköri képződménynek a számlájára írható, mely tartósan vendégünk marad.

Hétfőn az ország nagy részén még kitart a kánikula, délutánra a megélénkülő, megerősödő szélben 30 és 36 fok közé melegszik a levegő, ugyanakkor már közel sem lesz zavartalan a napsütés. Délnyugat felől érkeznek a felhők fölénk, melyekből késő délutántól a Dunától keletre többfelé, a Dunántúlon elszórtan kell záporok, zivatarok kialakulására számítani. A hevesebb gócokat felhőszakadás, jégeső és viharos széllökések is kísérhetik.

Kedden és szerdán sok lesz a felhő fölöttünk, inkább csak rövid napos időszakokra van kilátás, és sokfelé kell készülni esőre, záporokra, zivatarokra. Ezen a két napon többfelé jelentős mennyiségű csapadék áztathatja a földeket, valamint továbbra is lehetnek hevesebb zivatarok, melyekhez özönvízszerű eső, jég, illetve viharos kifutószél társulhat.

Országszerte megszűnik a kánikula, délutánonként 22 és 29 fok közé melegszik a levegő, ám a fölénk helyeződő nagy nedvességtartalmú levegőben ezt meglehetősen fülledtnek fogjuk érezni - tájékoztatta a heol.hu-t Cséki Gergő, az Időkép meteorológusa.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!