Közélet

2014.08.08. 15:20

Nemzetközi keresztelő a nagyrédei templomban

Új Zéland, Amerika és a magyar főváros lakóinak találkozópontja lett Nagyréde nemrég.

HEOL

 Egy rédei gyökerű, a Föld másik oldalán élő család úgy döntött: a felújított Szent Imre-templom lesz a legjobb helye keresztelőjüknek. A Grindlay família négy kislánya közül három esetben Új-Zélandon tartott keresztelőt Éva Grindlay – született Lőrincz Éva – és férje, Matthew Grindlay. Aztán úgy döntöttek, Magyarország legyen a következő helyszín, mégpedig a nagyrédei Szent Imre-templom. A 4 éves Natalia keresztelőjére Nagyrédére utazott családjával a többi testvér, a 6 éves Deanna, a nyolcesztendős Victoria, illetve a tízéves Christina is.

A keresztelőre és az azt követő nagy családi ebédre eljöttek a rokonok is, például Új-Zéland katonai tanácsosa, David Russell ezredes. A család helyi kötődését a település szülöttje, Éva édesapja, Lőrincz János jelenti, akinek másik két gyermeke, Ágnes és András is jelen volt az eseményen Budapestről.

A nemzetközi keresztelő résztvevőit a szentmise végén Balázs József, Nagyréde polgármestere köszöntötte. A család rengeteg kedves, magyarországi élménnyel gazdagodva, már hazatért Új Zélandra. G. R.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!