Közélet

2014.09.01. 19:12

Jövőre megújulhat a nagyrédei iskola is

A templom, az Egészségház és a Művelődési Ház megkezdett felújításai után az iskola és a Községháza korszerűsítése következhet Nagyrédén.

HEOL

Sikerrel zárult le az Atkári és a Gyöngyösi utak teljes körű felújítására kiírt közbeszerzési pályázat a napokban, kiválaszthatta a kivitelezőt Nagyréde képviselőtestülete, s amint a cég felvonul, indulhat a munka. Elkezdődött a Horváth-kert út rekonstrukciójának közbeszerzési folyamata is – tájékoztatott Balázs József polgármester.

Az Egészségház, a templom, a ravatalozó és a Művelődési Ház után egy nagy intézménnyel folytatódik a középületek, közterületek megújítása. Az önkormányzat pályázatot nyújtott be a Szent Imre Általános Iskola, illetve a Községháza energetikai korszerűsítése érdekében, s már itt is kiválasztották a kivitelezőt.

A munkálatok fűtéskorszerűsítést, a homlokzat hőszigetelését, födém és tetőszigetelést és nyílászáró-cseréket jelentenek az iskola főépületén és a tornatermen. A tervek szerint jövő szeptemberig fejeződik be a rekonstrukció. Ennél a pályázati lehetőségnél is fontos volt, hogy kész tervekkel rendelkezzenek az önkormányzatnál a felújításra – hangsúlyozta Balázs József.

Egy másik beadott pályázat abban segíthet, hogy az óvoda udvara és az iskola után - a Községházára, az Egészségházra és a Művelődési Házra is napelemeket szereltethessenek fel.

Az  Egészségházba költöző fogorvosi rendelő korszerűsítését csaknem hárommillió forinttal támogatja a település. Tartós bérlet finanszírozásával segítik a helyi fogorvost egy új fogászati kezelőegység vásárlásában A jelenlegi gép csaknem húsz éves, elavult, s az érkező új berendezés megvásárlását már két éve kezdeményezték az ellátás javítása érdekében. Az önkormányzat alapfeladata az eszközpótlás, egy új rendelőbe pedig lehetőség szerint új eszközökkel érdemes beköltözni – húzta alá Balázs József.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!