Közélet

2014.10.30. 14:59

Jövő héten megtarthatják az alakuló ülést Hevesen

Jogerőssé vált a hevesi önkormányzati választás eredménye, miután a Debreceni Ítélőtábla helybenhagyta a Heves Megyei Területi Választási Bizottságnak az új szavazás kiírását elutasító határozatait.

Sz. E.

A beadványt benyújtó a választás rendjének megsértése miatt – szavazatvásárlásra hivatkozott – kérte a választási eredmény megsemmisítését, új választás kiírását. A bíróság személyes érintettség hiánya miatt utasította el Heves 4. számú választókörzetének egyéni független jelöltjétől érkezett felülvizsgálati kérelmet, valamint 10 ezer forint eljárási illeték megfizetésére is kötelezték.

Az újonnan megválasztott képviselő-testület alakuló ülésének időpontja emiatt csúszott. Sveiczer Sándor Péter (Fidesz-KDNP) polgármestertől lapunk megtudta: jövő héten kedden vagy szerdán teszik le az esküt. A kompenzációs listáról bejutott három képviselő – Ivanics Róbert (HevesVárosi Tükör), Kis Tamás (Jobbik), dr. Nagy Sándor László (MSZP) – véglegesítése ezen a héten várható. A tizenegy tagú testületbe rajtuk kívül öt kormánypárti, két jobbikos képviselő jutott be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!