Közélet

2014.11.04. 13:40

Aranyanyu lehet a gyöngyösi háziorvos

A gyöngyösi háziorvos, természetgyógyász Dr. Mangó Gabriella is megkaphatja idén a Richter Aranyanyu Díjat. Szavazni november 16-ig lehet.

HEOL

Fotós: Vargosz

Fotós: Vargosz

Gabriella egy hús-vér energiabomba. Háziorvosként és természetgyógyászként dolgozik Gyöngyösön. Meggyőződése, hogy az embert, mint egészet kell gyógyítani, nem részeire tagoltan, nem egyes szerveire koncentráltan, hanem teljes mivoltában. Hiszi, hogy amikor a hagyományos orvoslás már nem elég, a természetgyógyászat pedig még nem elég, akkor a kettőt ötvözve, összehangoltan kell elérni az egyetlen végcélt: a beteg gyógyulását.

Természetgyógyászati rendelőjébe nem csupán az ország különböző szegleteiből, hanem a határokon túlról is érkeznek. Mindenkivel megtalálja a hangot, hangulatos várótermében a várakozó betegek teát szürcsölve „klubfoglalkozást” tartanak, és elmondásuk szerint Gabinál repül az idő, mindegy, mennyit kell várni. Úgy látja, holisztikus szemlélete, széles látóköre sok helyzetben a siker záloga: volt már olyan, hogy egy vállfájásból jutott el a leukémiához, és ez a felismerés megmentette a betege életét.

Hét gyereket nevel, négyen már nagyobbak és elszakadtak a szülő háztól, így már „csak” a három kicsit koordinálja: a háziorvosi és természetgyógyászati rendelések mellett mindig szakít időt arra, hogy ő vihesse őket edzésre.

Kikapcsolódásképpen verseket ír, a betegek rendszeresen olvassák verseskötetét, írásával az önszeretetről bekerült az idei Terézanyu pályázat legjobbjai közé. Környezete számára ő maga a teljesség példaképe.

[caption id="" align="alignleft" width="300"] Dr. Mangó Gabriella
[/caption]

A RICHTER ARANYANYU DÍJRÓL:

A Richter Aranyanyu Díj nőknek szól és célja immár negyedik éve, hogy olyan segítő foglalkozású nőket kutasson fel, mutasson be és díjazzon, akik minden nap bizonyítják különleges erejüket, kiválóságukat.

A Díjat 2011-ben alapította Rácz Zsuzsa író, a Terézanyu-könyvek szerzője és a Richter Gedeon Nyrt. A díjat olyan nőknek ítélik oda, akik klasszikus, női segítő szakmákban dolgoznak, munkájuk nélkülözhetetlen, mégis csekély anyagi és erkölcsi elismerésben van részük.

A Magyarországon egyedülálló kezdeményezés célja a nők társadalmi megbecsülésének és önbecsülésének növelése. A díj megálmodói szeretnék, ha ez az elismerés pozitív társadalmi változást is elindítana, ezért keresik a köztünk élő hősnőket, akik nap mint nap sokat tesznek családjukért és közösségükért.

A kezdeményezés mára bizonyítottan elérte célját: a zsűri eddig 21 rendkívüli nőt részesített elismerésben kitartó, szívvel-lélekkel végzett, mások számára is példaértékű munkájáért.

Bővebb információ és a jelöltről a kisfilm megtekinthető a www.aranyanyu.hu oldalon.

A DÍJIG VEZETŐ ÚT:

A Richter Aranyanyu Díjra szeptember 21-ig lehetett jelölni a környezetükben élő, értünk, gyermekeinkért, barátainkért, közösségünkért nap mint nap sokat tevő orvosnőket, pedagógusokat és egészségügyi szakdolgozókat. A jelölőnek egy személyes történetben kellett bemutatni a jelölni kívánt orvosnőt, pedagógust vagy egészségügyi szakdolgozó, s a rövid írásban meg kell jelennie a jelölt elhivatottságának, odaadó személyiségének.

Idén rekordszámú jelölés érkezett, közel 400.

Három kategóriában várták a jelöléseket: orvos, pedagógus és egészségügyi szakdolgozó.

A beérkezett közel 400 jelölésből kategóriánként négy, tehát összesen 12 döntős Aranyanyut választottak ki. Mindhárom kategóriában lesznek közönségdíjasok, akikre interneten és mobilon lehet leadni a voksokat, emellett a zsűri is odaítél szintén minden kategóriában egy-egy díjat.

A szavazás november 3-án indult és november 16-ig tart. Mind a 12 döntős Aranyanyu adatlapja és kisfilmje megtalálható az aranyanyu.hu oldalon, itt lehet szavazni is kategóriánként egy jelöltre.

A szavazás e-mailcím alapú, egy e-mailcímről kategóriánként egy szavazatot lehet leadni. Idei újítás, hogy mobilapplikáció is készült a szavazáshoz , a neve „Aranyanyu”.

A nagyközönség november 20-án, a díjátadó gálán tudja meg, ki lesz 2014-ben a zsűri és a közönség 3-3 díjazottja, hogy ki veheti át a Richter Aranyanyu Díjat és a vele járó pénzjutalmat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!