Közélet

2015.02.16. 15:54

A fogyatékkal élők számára is fontos a siker

Az ÉFOÉSZ Heves Megyei Egyesülete évek óta szervez az értelmi sérültek számára február közepén farsangi mulatságot.

J. H.

Fotós: Daniel Beran

A fogyatékkal élők csoportjai erre az alkalomra hosszasan készülnek, hogy színes műsorral lephessék meg a közönségüket.

– A fogyatékkal élők és felkészítőik számára is fáradságos munkát jelent, hogy begyakoroljanak egy-egy előadást – mondta el lapunknak Radics Isvtánné, az ÉFOÉSZ Heves Megyei Egyesületének elnöke.

Hozzátette: nagyon fontos alkalom ez a számukra, mert nemcsak megmutathatják magukat, de le is arathatják a jól megérdemelt tapsot.

[caption id="" align="alignleft" width="430"] Tánc, vers, ének, sokszínű előadással készültek a sérült emberek Fotó: Berán Dániel
[/caption]

Az egri Bartakovics Béla Közösségi Házban megrendezett mostani mulatságot színesítette egy Valentin napi diszkó is, ahol mindenki kedvére rophatta a táncot. A köszöntők után az Értelmi Fogyatékosok Napköziotthonának táncos előadássára került sor, majd az Andornaktályai Fogyatékosok Otthonából érkezett fiatalok csoportja rövidke kabaréműsorral szórakoztatta a közönséget. Az Autisták Egri Érdekvédelmi Egyesülete verses-énekes produkciót adott elő, hogy aztán – Takács Peti tavaszköszöntőjét követően – kezdetét vegye a táncos mulatság. A farsangi és Valentin napi szokásokhoz híven a rendezvénynek királynője és királya is volt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!