Közélet

2015.02.12. 19:48

Dán szakemberek a módszertani intézetben

A dán küldöttség a Bélapátfalvai Idősek, Fogyatékosok Otthona és Módszertani Intézetében is eltöltött egy napot.

T. B.

A Közép-Dánia Régió Közép- és Kelet Európai Irodája és a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft. együttműködésének köszönhetően fogyatékossággal élő emberekkel foglalkozó dán szakemberek érkeztek Magyarországra február első hetében. A dán küldöttség a Bélapátfalvai Idősek, Fogyatékosok Otthona és Módszertani Intézetében is eltöltött egy napot.

Látogatásuk célja tapasztalatcsere volt, s ismerkedtek a nagylétszámú bentlakásos intézmények kiváltási folyamatában részt vevő intézmények projektjeivel. Ebben egyébként jó tanácsokkal, gyakorlati ötletekkel is szolgáltak.

Magyarok egyébként tavaly májusban jártak Viborgban. Az intézményi férőhely kiváltással kapcsolatos tanulmányúton 16-an vettek részt, köztük a bélapátfalvai intézmény két munkatársa, Tóth Erzsébet igazgató és Szabó Emese mentálhigiénés csoportvezető.

Akkor nem csupán a Dániában már lezajlott intézmény férőhely kiváltási folyamattal, hanem a most működő intézményi keretekkel és szolgáltatásokkal is ismerkedtek. Példákat láthattak a támogatott foglalkoztatásra, valamint a munkába álláshoz vezető képzésre és felkészítésre. Azon alapértékeket látták, amelyek a hazai programot is megalapozzák.

[caption id="" align="alignleft" width="430"] A dán szakemberek megnézték a műhelyeket is Fotó: Berecz Erika
[/caption]

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!