Közélet

2015.02.03. 16:57

Eger idén is támogatja a legjobb diákjait

Az ösztöndíjjal a város célja, hogy a fiatalok később a megyeszékhelyen telepedjenek le, illetve vállaljanak munkát.

SZ. E.

Az önkormányzat ismét pályázatot hirdet felsőfokú oktatási intézmények nappali tagozatos, kiemelkedő tanulmányi eredményt elérő, szociálisan rászoruló, egri lakóhellyel rendelkező hallgatói számára az „Eger Város Ösztöndíjasa” cím elnyerésére. Ennek célja elősegíteni, hogy a fiatalok később a megyeszékhelyen telepedjenek le, illetve vállaljanak munkát.

Pályázatot nyújthatnak be azok a hallgatók, akik a képzésre vonatkozó keretidőn belül nappali tagozaton folytatnak tanulmányokat, és még nem töltötték be a 25. életévüket. Az elbírálásnál előnyt jelent, ha a tanuló párhuzamosan egyszerre több intézményben vagy több szakon folytatja tanulmányait, s az egy főre eső családi jövedelem havonta nem haladja meg a minimálbér 70 százalékát.

Pályázati űrlap igényelhető a hivatal Humán Szolgáltatási Irodáján (Eger, Kossuth L. u. 28.) Tóth Péter ifjúsági referensnél, illetve letölthető a www.eger.hu honlapról. A pályázat alapján elnyerhető ösztöndíj havi tanulmányi támogatásból, egyösszegű támogatásból (400 ezer forint), valamint kiegészítő ösztöndíjból (200 ezer forint) áll. A beérkezési határidő: 2015. március 13.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!