Közélet

2015.02.01. 16:23

Gál Tibor Emlékdíj: egri borászok a jelöltek közt

Idén tizedik alkalommal rendezik meg a Magyar Borok Bálját Budapesten február 21-én.

P. A.

Fotós: Getty Images/iStockphoto

Az esemény fontos pillanata a Gál Tibor Emlékdíj átadása, amit 2014-től új elképzelésnek megfelelően ítélnek oda. Az esemény szervezőbizottságának tagjai az Év Bortermelője cím birtokosait, illetve családjukat kérték fel arra, hogy jelöljenek olyan, a borrégiójukban dolgozó tehetséges borászt, akinek munkásságát a nagyközönség széles köre egyelőre kevésbé ismeri. A javaslatok alapján állt össze az a tucatnyi szakember nevét tartalmazó Facebook-alkalmazás, amelynek segítségével a borkedvelők leadhatják voksaikat február 15-ig.

A három legtöbb szavazatot kapott borász ott lesz a bálon, de csak azon az estén derül ki, hogy közülük ki is kapja meg a 2005-ben elhunyt kiváló egri borász, Gál Tibor nevét viselő kitüntetést. Az elismerést tavaly egy fiatal egri szakember, Bukolyi Marcell vehette át. Az idei jelöltek között is találhatunk szűkebb hazánkbelieket, méghozzá Nyolcas Ádámot, akit Gál Tibor és családja, illetve Csutorás Ferencet, akit dr. Lőrincz György jelölt az elismerésre. A díj a tavalyi esztendőtől nemcsak rangot, hanem egy szakmai ösztöndíjat is jelent.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!