Közélet

2015.02.09. 09:10

Havazás, szél, kemény fagyok, majd enyhülés

Hétfőn többfelé, kedden elszórtan havazhat még a szeles időben, majd szerdától nyugodtabb napok jönnek.

HEOL

Hétfőn nyugat felől ismét többfelé számíthatunk havazásra, hószállingózásra, kivétel inkább csak a Tiszántúl lehet ez alól, ezzel szemben a Dunántúlon többfelé is hullhat akár 5-10 cm friss hó. Az éjszakai órákban a Tiszántúlon is havazhat, de ott csak pár centiméter friss hó hullhat. Kedden elszórtan még kisebb havazás, havas eső kialakulhat, de szerdától szárazabbra fordul az idő, és a hét további munkanapjain számottevő csapadék sehol sem várható a változóan felhős időben. Ugyanakkor csütörtök reggelre többfelé párássá, ködössé válhat a levegő - írja az Időkép.

Szeles hétkezdet

Hétfőn továbbra is szeles marad az idő, északnyugaton akár viharos északnyugati széllökések is előfordulhatnak, valamint kedden is még számítani kell erős széllökésekre a Dunántúlon, így előfordulhatnak még kisebb hófúvások az érintett tájakon. Szerdától viszont mindenhol mérséklődik a légmozgás.

Kemény fagy, majd enyhébb idő

Hétfőn a reggeli órákban a havas, derültebb, kevésbé szeles tájakon -8, -10 fok köré csökkenhet a hőmérséklet, aztán viszont a hajnali fagyok valamelyest enyhülnek, de még a továbbiakban is előfordulhatnak olyan tájak, ahol -5 fok alá csökkenhet a hőmérséklet. Hétfőn lesznek olyan tájak az országban, ahol napközben is fagypont alatt marad a hőmérséklet egy-két fokkal, viszont keddtől általában fagypont felett alakulnak a maximumok, többfelé előfordulhat 4-6 fok körüli értékek is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!