Közélet

2015.02.04. 16:10

„Legzöldebb jó cselekedet”: elismerés az egri börtönnek

Első helyezést ért el a 3 Jó Cselekedet versenyen a Heves Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet a Börtön a Városért programmal.

M. Z.

Három pályázattal indult a Heves Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet a tavaly ősszel meghirdetett 3 Jó Cselekedet versenyen. A nemrégiben megrendezett díjátadó gálán kiderült: az intézmény a Börtön a Városért programmal a „Legzöldebb jó cselekedet” kategóriában első helyezést ért el - tájékoztatott a bv.gov.hu.

Az egri bv-intézet 2008 óta tartó programjának a célja, hogy a fogvatartottakat felelősségvállalásra ösztönözzék, és szabadulásukat követően hasznos állampolgárai legyenek a társadalomnak. Az elítéltek tavaly hét alkalommal tették szebbé Eger köztereit, felszámoltak illegális szemétlerakót, parkgondozást is végeztek, és a hó eltakarításából is kivették a részüket.

Az első alkalommal megrendezett 3 Jó Cselekedet elnevezésű verseny szervezőinek a legfőbb célja az volt, hogy az arra érdemes ügyek megkapják az őket megillető nyilvánosságot és elismerést, inspirálva ezzel más vállalatokat is a jó példa követésére. A pályázatban le kellett írni, hogy a jelentkező cég, vagy civil szervezet milyen jó cselekedeteket hajtott végre, miért ezeket választották, és hogyan hatott a munkavállalókra a jótékonykodás. A versenyre több mint 50 pályázat érkezett, s szakmai zsűri választotta ki a győzteseket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!