Közélet

2015.02.01. 17:00

Már új egészségházban gyógyulhatnak

Ma átadták, holnaptól a helyiek is birtokukba vehetik Felsőtárkányban a megújult egészségházat.

P. A.

Fotó: Daniel Beran

Az ünnepi eseményen dr. Juhász Attila Simon, a település polgármestere emlékeztetett: már 2008 óta tervezték a fejlesztést, amely most valósággá vált, miután az önkormányzat közel 40 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert el a beruházásra. Az összeghez azonban aztán jelentős önrészt is biztosított helyhatóság, a képviselő-testület ugyanis egyhangúlag úgy gondolta, a fejlesztés akkor jó igazán, ha teljesen kész van, ezért plusz kilenc milliót költöttek új bútorzatra, berendezésekre és eszközökre, illetve további tíz milliót fordítanak egy új gyógyszertár kialakítására, amelyet márciusban adnak át.

A mostani komplexumban helyet kapott egyebek között a két körzeti orvosi rendelő (immáron külön helyiségekben) a fogorvos, a gyermekorvos és a védőnői szolgálat is. Az átadáson dr. Nyitrai Zsolt a térség, s így a település országgyűlési képviselője példaértékűnek nevezte azt a konstrukciót, amely értelmében a generál kivitelező, az önkormányzati tulajdonú nonprofit kft. helyi vállalkozókat vont be a fejlesztésbe, s így munkát is biztosított a felsőtárkányi cégeknek.

[caption id="" align="alignleft" width="425"] Dr. Nyitrai Zsolt honatya (jobbra) és dr. Juhász Attila Simon az új egészségházban FOTÓ: BERÁN DÁNIEL
[/caption]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!