Közélet

2015.02.02. 13:50

Mesterszakácsoktól tanulhattak

Egerben már nemcsak nyári, hanem téli egyetemre is várta a gasztronómia iránt érdeklődőket az Eszterházy Károly Főiskola Gazdaságtudományi Kara.

J. H.

Fotós: Daniel Beran

A nagy érdeklődést mutatta, hogy a kurzusra már a meghirdetése előtt túljelentkezés volt. A Gazdaságtudományi Intézet tanszékvezetője és dékánja, dr. Dávid Lóránt közreműködésével erdélyi csapat is részt vehetett az egyhetes rendezvényen.

Az egyetemen a délelőtti elméleti foglalkozásokat délután gyakorlati oktatás követte, ahol olyan mesterszakácsoktól tanulhattak, mint Benke László, Buday Péter és Nagy Zoltán.

[caption id="" align="alignleft" width="430"] Benke László megmutatta, hogyan készül a finom csokimassza Fotó: Berán Dániel
[/caption]

– A hagyományok megőrzése szent kötelességünk, mert az a nép, amely nem ápolja a múltját, nem érdemli meg a jövőjét. A gasztroegyetem lényege, hogy népek, nemzetek konyhájával ismerkedjenek a kurzus résztvevői. Nem véletlenül mondták a magyar bölcsek, hogy „mondd meg, mit eszel, meglátom, ki vagy”. Nem csak rántott hús és húsleves létezik a magyar gasztronómiában, a hozzávalókat ezerféleképpen lehet kombinálni – tudatta Benke László a program záróeseményén.

Az eredményhirdetésen aranyérmet, tanúsítványt adtak át az erdélyi és az egri csapat tagjainak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!