Közélet

2015.02.27. 07:15

Mi történik a hétvégén Heves megyében?

Nézze meg, milyen programokat tartanak a hétvégén megyénk településein!

HEOL

Péntek

EGERBEN ma este rendezi meg a Egri Városi Diáktanács a III. Egri Diákbált az Uránia Moziban. A kapukat hét órakor nyitják, lesz latin táncbemutató, bálkirály és bálkirálynő választás. A zenéről és a hangulatról a Tutti Frutti Zenekar gondkoskodik.

EGERBEN 19 órától mutatja be a Gárdonyi Géza Színház színpadán talán a legismertebb és legtöbbet játszott Shakespeare művet, a Rómeó és Júlia, tragédiát.

FELDEBRŐN 17 órától irodalmi teadélutánra várják az érdeklődőket. A rendezvény 18 órától kezdődik a feldebrői könyvtárban. A szervezők várják a verskedvelőket, s kérik, hogy ki-ki hozza magával kedvenc versét, kötetét, esetleg saját szerzeményét.

Szombat

EGERBEN megemlékezést tartanak II. Rákóczi Ferenc fejedelem 1705. február 28-án történt ünnepélyes egri bevonulásáról és a szabadságharc négy hónapos egri vezényléséről. Az indulás 13 órától lesz a Rákóczi emléktáblától lesz a Dobó térre.

EGERBEN Az Ezüstidő Szabadidős Egyesület VII. Ismert Egriek Más Szerepben c. zenés show műsorra várja a szórakozni vágyókat délután 3 órától a Bartakovics Béla Közösségi Ház dísztermébe.

EGERBEN 18.30-tól Waldorf Bált tartanak a Hotel Eger & Parkban az Egri Waldorf Általános Iskola szervezésében. A bál bevételét az iskola épületének felújítására fordítják. Az eseményen részt vesz Habis László a megyeszékhely polgármestere is.

HEVESEN délután egy órától a művelődési központ ad otthont a városi jelmezversenynek. A meghívóval érkező jelmezeseknek a belépés díjtalan.

Vasárnap

SZARVASKŐBŐL 9.30-kor indul a Bükki Vörös Meteor Sportegyesület következő túrája. Útvonal: Szarvaskő – Új Kilátó – Keselyű-bérc – Baktai tavak – Töviskes- bérc – Agyagos-tető – Eger Kővágó-tér. A túravezető Jakab Béla lesz.

„Pezsegjünk Pazsagon!” túrán vehetnek részt a Kisbakancsosok Baráti Köre szervezésében. A 8.20 perckor induló, gyalogosan 16 km-es túra a Megyehatártól kezdődik, majd Pazsag erdészház, Török út, Völgyfő ház, Oldal völgy, Barát rét útvonalon keresztül Felsőtárkányban ér véget várhatóan 16.30-kor.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!