Közélet

2015.02.06. 08:24

Mit gondol a főiskolák összevonásáról?

Olvasóink többségét meglepte a közös intézmény lehetősége.

HEOL

[caption id="" align="alignleft" width="430"] Guttyán Éva, hallgató
[/caption]

Guttyán Éva, hallgató:
– Most hallok róla először, s bevallom: egyáltalán nem tetszik az elképzelés. Nem is értem, miért lenne fontos a két intézmény összevonása, amikor már így is elég nagy az egri főiskola, nem beszélve arról, hogy már a sárospataki kar is ide tartozik. Nem értek egyet a gondolattal, remélem, csak terv marad.

[caption id="" align="alignleft" width="430"] Horváth Ferencné, nyugdíjas
[/caption]Horváth Ferencné, nyugdíjas:
– Csodálkozom, hogy egyáltalán felmerült, bár az is igaz, hogy nem vagyok jártas a felsőoktatásban. Mégis azt gondolom, jobb lenne, ha – ahogy eddig – a jövőben is külön-külön működne a két főiskola, hiszen mindkettőnek mások a hagyományai és teljesen más a történelme, amelyeket fontos lenne megőrizni.

[caption id="" align="alignleft" width="430"] Kiss Dávid, hallgató
[/caption]Kiss Dávid, hallgató:
– Éppen reggel olvastam minderről, nagyon meglepett a dolog. Az Eszterházy Károly Főiskolán tanulok, s úgy vélem, rengeteget fejlődött az intézmény az elmúlt időszakban. Ha a gyöngyösi az egri tagintézménye lenne, azt talán jobban el tudnám fogadni, mint az egyesítést, mert annak nem látom értelmét.

[caption id="" align="alignleft" width="430"] Lénárt László, tanár
[/caption]Lénárt László, tanár:
– Úgy tudtam, a gyöngyösi főiskola a Debreceni Egyetemhez kíván csatlakozni, ezért is meglepő számomra a hír. Azt gondolom, fontos lenne az önállóság megőrzése, mert nemcsak a nagy, integrált intézményeknek van jövője, hanem a kicsiknek is. A lényeg szerintem sokkal inkább az oktatás színvonalán van.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!