Közélet

2015.02.13. 12:17

Nagyrédén volt a legkisebb a munkanélküliség a megyében

Az utóbbi 11 évben 2014 végén volt a legalacsonyabb a munkanélküliek száma az országban.

T. B.

Tavaly év végén a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat 391 ezer álláskeresőt tartott nyilván, amely novemberhez képest és 2013 decemberéhez viszonyítva is csökkenést jelentett. Az utóbbi 11 évben 2014 végén volt a legalacsonyabb a munkanélküliek száma az országban. Decemberben a nyilvántartott álláskeresők aránya a gazdaságilag aktív népességhez viszonyítva 8,9 százalékos volt, a munkavállalási korú népességhez mérve pedig 5,6 százalékos értéket mutatott.

Heves megyében 14,7 ezren kerestek munkát az elmúlt év végén. Számuk több mint félezerrel csökkent novemberhez képest, de egy év alatt közel 800-zal többen lettek. A munkanélküliség a gazdaságilag aktív népességhez mérve 11,8 százalékos, a munkavállalási korúakon belül 6,9 százalékos volt a megyében. A legalacsonyabb egyébként Nagyrédén (1,93 százalék), valamint Demjénben és Mátraballán (2,3 százalék), a legmagasabb, 23 százalékos pedig Szúcson, Kömlőn és Terpesen.

A városok közül továbbra is Hatvan volt a legkedvezőbb helyzetben, ott 4 százalékos volt a munkanélküliség. Gyöngyösön és Egerben 4,5-4,7 százalékot mértek, Hevesen és Verpeléten pedig az álláskeresők aránya meghaladta a 11 százalékot.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!