Közélet

2015.02.06. 14:32

Napokon belül indulhat a Bárány uszoda felújítása

A munka nemcsak időszerű, de szükséges is, lévén a létesítményt csaknem 200 utánpótlás korú fiatal használja nap mint nap.

P. A.

Aláírták a napokban a kivitelezői szerződést az egri Bárány uszoda felújítása kapcsán. Ismert: a beruházás három ütemben valósul meg. Az első, több mint félmilliárdos etapban 21 méteresre szélesítik a jelenleg 17 méteres medencét, illetve a szabványoknak megfelelően 2,20 méter mélységre növelik a fenékszint megváltoztatása nélkül. Emellett kiépül egy melegedő és egy tanmedence is.

A rekonstrukcióhoz TAO-s forrásra az Egri Vízmű SC pályázott, a több mint 500 millió forintos első ütemhez az önkormányzat 163,2 milliós önrészt biztosít.

Lugosi Dénes, a sportegyesület elnöke lapunknak elmondta: e héten megtörténik a munkaterület átadása, azaz elindulhatnak a munkálatok.

Lényeges szempont, hogy a Bárány uszoda felújításának egyes ütemei egymásra szerveződve, a teljes beruházás befejeztével alkotnak önálló egységet, amellett, hogy a továbbépítésig működőképesek, használhatók lesznek. A második etap keretében egy többfunkciós építmény épül, amelyben helyet kap egyebek között egy 100 személyes konferencia- és kiállítóterem, három csapat-, két 48 embernek való egyéni öltöző, az emeleten pedig többcélú tornaterem, kardio- és fitneszterem, szertárakkal, valamint irodák is épülnek. Emellett megkezdődnek a környezetrendezési munkák is. A megújuló energiahasznosítás gépészeti és villamos rendszerének kiépítése – napelemes és napkollektoros rendszer telepítése – a harmadik ütem során megy végbe.

A Bárány uszoda rekonstrukciójára még 2011. augusztusában hirdetett országos nyílt tervpályázatot az egri önkormányzat. A munka nemcsak időszerű, de szükséges is, lévén a létesítményt csaknem 200 utánpótlás korú fiatal használja nap mint nap. Az első, napokban elinduló fejlesztési etap még az idén megvalósul.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!