Közélet

2015.02.07. 17:00

Negyedük gondja is a vállukon

Tizenhat új fertálymestert avattak fel szombaton a megyeszékhelyen.

P. A.

Fotós: Daniel Beran

A Bazilikában tartott istentisztelet után az ünneplők az elhunyt negyedmesterek kopjafájánál tisztelegtek, majd a Városházán Habis László polgármester vette ki a tizenhat negyed leendő elöljárójától az esküt.

A hagyományokhoz híven a testület főkapitánya, Várkonyi György a szalagos bottal egyenként avatta föl őket a szolgálatra, megérintve a 2014-re elválasztottak vállát, akik ezzel egy időben vették át elődjüktől hivataluk jelképeit, a szalagos botot és a százráncú köpenyt, amelyet egy esztendőn át viselhetnek.

[caption id="" align="alignleft" width="430"] Fotó: Berán Dániel
[/caption]

Az eseményen dr. Csonka-Takács Eszter, a Szellemi Kulturális Örökség Igazgatóság vezetője bejelentette: a tavalyi évben az egri fertálymesterség élő hagyománya felkerült a nemzeti jegyzékre, s átadta az ezt igazoló táblát.

A 2015. év fertálymestere lett Bérczessy András (Város I. negyed), Losonczi Kornél (Város II.), Szabó Csaba (Város III.), Moldván Miklós (Város IV.), Belkovics László (Szent János város-Hatvan I.), dr. Sebestyén András (Szent János város-Hatvan II.), Bimbó Zoltán (Alsó-Károlyváros-Hatvan III.), Vincze Béla (Felső-Károlyváros-Hatvan IV.), Petrovics József (Rác hóstya), Ferenczy Tamás (Cifra-Sánc), Dudás Sándor (Maklár I.), Dudás Attila (Maklár II.), dr. Ludányi István (Szent István város), Czakó Tamás (Szent Lajos város), Gönczi József (Felsőváros) és Zakar József (Felnémet).

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!