Közélet

2015.02.09. 11:15

Több mint négyszáz hallgató végzett az idei keresztfélévben

446 hallgató, 186 alap-, 205 mester- és 55 szakirányú továbbképzésen végzett fiatal vehette át a diplomáját az egri Eszterházy Károly Főiskola téli, keresztféléves diplomaosztóján.

J. H.

Fotós: Daniel Beran

– A befektetett munka nem csak nyáron hoz gyümölcsöt – jegyezte meg az egri Eszterházy Károly Főiskola téli, keresztféléves diplomaosztóján dr. Liptai Kálmán rektor. Ezúttal 446 hallgató, 186 alap-, 205 mester- és 55 szakirányú továbbképzésen végzett fiatal vehette át a diplomáját. A rektor, miután gratulált nekik, hozzátette: bonyolult világ vár rájuk, de az értelmiségi pálya segít, hogy képesek legyenek megtanítani környezetüket az összefogásra. – Bármerre is járnak, a tudást hozzák vissza országunkba – mondta dr. Liptai Kálmán.

A habilitációs díszoklevelek és más kitüntetések átadása után a hallgatók nevében Kosik Kitti most végzett szociálpedagógia szakos mondott beszédet. Martonné Adler Ildikó, Eger alpolgármestere átvette a város kulcsát jelképező tárgyat, s közölte: a város tiszteletbeli polgárának tekintik az összes végzett fiatalt. A programon az iskola állandó zenekara, a Jazz Faces lepte meg dalaival a talárosokat. A rendezvényen a Magyar Felsőoktatási Akkreditációs Bizottság elnöke, Balázs Ervin tudatta: újabb öt évre is akkreditálták a főiskolát.

[caption id="" align="alignleft" width="430"] Több száz új diplomás ünnepelt, köztük Labancz Orsolya Fotó: Berán Dániel
[/caption]

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!