Közélet

2015.03.03. 10:40

Műszerek vételét segítették és hozzájárultak a PIC kialakításához

A Markhot Ferenc Kórház Támogatására Alapítvány egyik célja, hogy a kórház egészségügyi gép- és műszerbeszerzéseit támogatássa.

G. R.

Az 1993 óta működő Markhot Ferenc Kórház Támogatására Alapítvány célja a kórház egészségügyi gép- és műszerbeszerzéseinek támogatása, hogy a gyógyító munka, az egészségügyi ellátás színvonala jelentősen nőhessen, az intézménynek anyagi támogatást nyújtson a működési költségek kiegészítésére, meglévő ingatlanjaik műszaki állapotának fenntartásához, fejlesztéséhez, új épületek, építmények létrehozásához. A célok közt szerepel a szakemberképzés, továbbképzés segítése is.

A kórház osztályai, szervezeti egységei többször kaptak támogatást a betegellátás feltételeinek javítására, a műszerek, berendezések megvásárlására, a működés javítására több tíz millió forint értékben. Csontsebészeti fúrómotort, bronchofiberoszkópot, kézi műszereket, kardiológiai vizsgálófejet, kézi műszereket kiegészítő műszer tartozékokat kaptak. Az alapítvány támogatta a kórházi szakmai rendezvényeket, tudományos üléseket, hozzájárult még az újszülött részlegen a  Perinatális Intenzív Centrum fejlesztésére irányuló európai uniós pályázat kórházi önrészének biztosításához is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!