Közélet

2015.07.14. 19:33

Strasbourgba megy Érsek Zsolt

Érsek Zsolt, a város korábbi polgármestere, egykori országgyűlési képviselője, az MSZP megyei elnöke tartott sajtótájékoztatót kedden a városháza előtt abból az alkalomból, hogy megszüntették a vele szembeni rendőrségi eljárást.

S. S.

Fotó: Czimer Tamas

A 2010-es önkormányzati választás előtt tett feljelentést a Fidesz városi szervezete ellene 16 rendbeli, jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette miatt. Az eljárás öt éven át tartott annak ellenére, hogy a nyomozóhatóság folyamatosan jelezte az ügyészségnek: a bűncselekmény ténye sem állapítható meg.

Érsek Zsolt a tájékoztatóján külön kiemelte, hogy ebben az ügyben az ügyészség folyamatosan arra utasította a nyomozóhatóságot, hogy szerezzenek be újabb bizonyítékokat. Magánbeszélgetésen jutott tudomására a válasz a miértre: „értsétek meg, hogy Érsek Zsolt a Heves megyei Gyurcsány, az az elvárás, hogy akadályozzuk meg a képviselőjelöltté válását”.

A továbbiakban Érsek utalt rá, hogy 2014 elején a rabosítása meg is történt, s ezzel valóban megakadályozták, hogy képviselőjelölt lehessen. Újságírói kérdésre elmondta azt is, hogy a későbbiekben nem kíván visszatérni a politikába, mert ennek az országnak most már békére van szüksége. Úgy érzi, hogy ennek megteremtésére az ő személye - az ismertetett előzmények okán - már nem lenne alkalmas. Jöjjenek a fiatalok! Leszögezte: az MSZP meg fogja találni azokat, akik eséllyel indulhatnak a választásokon. [caption id="" align="alignleft" width="430"] Fotó: Czímer Tamás
[/caption]

Bejelentette, hogy Strasbourghoz fordul. A magyar állam ellen indít pert, hiszen egy olyan ügyben folyt ellene öt éven keresztül eljárás, amelyben még a bűncselekmény tényét sem lehetett megfogalmazni.
Megkerestük a Fidesz megyei vezetését. Nyitrai Zsolt közölte: nem kívánnak reagálni az Érsek által mondottakra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!