Közélet

2015.08.28. 16:55

Elfogadták szűkebb hazánk fejlesztési programját

A megye 41,69 milliárd forint felett rendelkezik 2020-ig, Eger több mint 10 milliárdot oszthat el. A közgyűlés elfogadta a javaslatot.

Sz. E.

A kormány nemrégiben hagyta jóvá Heves megye és Eger integrált területfejlesztési programját, s az ország vezetése akkor több mint 50 milliárd forint elköltésére bólintott rá. Ezzel, azaz a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programmal (TOP) kapcsolatban soron kívüli ülést hívott össze péntekre a megyei közgyűlés elnöke, Szabó Róbert, mivel augusztus 31-ig módosítani kell a korábban elfogadott – főként a gazdaságfejlesztést célzó – dokumentumot. Mégpedig annak érdekében, hogy a pályázati felhívások ütemezetten megjelenhessenek. A korábbi forráselosztások is formálódtak valamelyest, de van, ami nem változott: a megye 41,69 milliárd forint felett rendelkezik 2020-ig, Eger több mint 10 milliárdot oszthat el. A közgyűlés elfogadta a javaslatot.

Az ülésen napirend előtti hozzászólásban dr. Nyitrai Zsolt miniszteri biztos tájékoztatta a jelenlévőket arról, hogy az Európai Bizottság elfogadta hazánk 2014 és 2020 közötti vidékfejlesztési programját, amely most a kis- és közepes birtokok támogatását célozza. Erről a témáról szeptember 3-án, csütörtökön az egri városházán polgármesteri- és gazda-fórumot tart Kis Miklós Zsolt agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkár.

Ezek is érdekelhetik