Közélet

2015.08.16. 10:56

Itt támogatnak, ott ösztöndíjat adnak

Az iskolakezdés anyagi nehézségein különféle módon igyekeznek könnyíteni az önkormányzatok.

S. S.

Verebélyi György, egerszólát polgármestere arról tájékoztatott, hogy mindhárom kategóriában – általános és középiskola, valamint felsőoktatás – egységesen öt-ötezer forintot vehetnek át a diákok, illetve szüleik a hivatalban szeptember 21-ig. Aki már nem tanköteles, annak iskolalátogatási igazolást kell vinnie a kifizetéshez.
Nem tartották igazságosnak – hiszen a jobb módúaknak talán nincs is akkora szükségük rá – az egységes támogatást Noszvajon, ezért ez a forma megszűnt – tudtuk meg Bóta Géza polgármestertől. Nyitva hagyták viszont a lehetőséget a Bursa Hungarica előtt, mely ösztöndíj felét a település, másik felét a magyar állam fizeti.


Egerszalókon a község önkormányzatának döntése értelmében egyszeri beiskolázási támogatást biztosítanak az általános, illetve középiskolába beiratkozott diákok és a felsőoktatásban nappali tagozatos hallgatói jogviszonyban állók részére. Az összeg négy-, hat- és hétezer forint. A támogatást augusztus 24. és szeptember 30. között lehet átvenni a községi önkormányzat pénztárából. 

Ezek is érdekelhetik