Közélet

2015.08.21. 09:46

Paprikából lesz a kenyerük

Boldogon, ha borús is volt, de nem esett az eső augusztus 20-án a délutáni órákra tervezett XIV. Boldogi Paprikafesztiválon.

H. Szabó Sándor

Az új kenyér ünnepére a tervezett civil esemény nem véletlen volt. A településen régi hagyományai vannak a paprikatermesztésének, mely a kenyeret és a  megélhetést biztosítja sok családnak. Ennek keretében a művelődési házban mutatkoztak be a boldogi amatőr képzőművészek, köztük Püspökiné Kovács Mária, aki már sok országos tárlaton szerepelt, ismerték el tehetségét.

A hagyományőrzők helyi népviseletben, műsorral kedveskedtek az ide látogatóknak. Az ünnepi megemlékezés után, a település központjában vidám forgatag, vásárosok, mobil kocsma, kulturális bemutatók szórakoztatták a résztvevőket.

[caption id="" align="alignleft" width="450"] Fotó: H. Szabó Sándor
[/caption]

A katlanokban, paprikából, vagy paprikával készült ételek fortyogtak. A vadászok paprikás vadpörköltet főztek Cziczka Gergely hivatásos vadász irányítása mellett. A helyi „közeg” Hornyák István nem csak a rendre, hanem arra is ügyelt, hogy el ne sózzák. Vakáné Tóth Erzsébet a katlanos kolbászos lecsójával remekelt. A jelenlévőket mindenkit megvendégeltek, aki megtisztelte a település, kettős ünnepét. Az estét szuperdáridó, utcabál és tűzijáték zárta.

Ezek is érdekelhetik