Közélet

2015.11.26. 18:30

Élénk figyelem a kamerákon keresztül

Nem sokára elkészül Kiskörén az új mentőpont, emellett megfigyelőkamerák biztosítják majd a jövőben a településen élők biztonságát.

SZ. E.

– Úgy vélem, a legfontosabb település-, és életvédelmi feladatok munkakörnyezete válik modernné Kiskörén a következő időszakban – fogalmazott Magyar Csilla, a település polgármestere annak kapcsán, hogy a helyi önkormányzat a rendőrök és a mentők szolgálati területét is csinosítja.

A rendőrségnek helyet adó középület energetikai korszerűsítése már folyamatban van, az ugyanott hamarosan megnyíló új mentőpont kialakítása is befejezés előtt áll, emlékeztetett Magyar Csilla. A rendőrség szakvéleménye és a Belügyminisztérium legfrissebb technikai elvárásai alapján kialakított új térfigyelő rendszer szintén működésbe lép a városban.

Több, mint tíz ponton figyelik majd a történéseket a szakemberek, éjjellátó eszközökkel is. A beruházásra Szabó Zsolt államtitkár lobbija jóvoltából 15,3 millió forintos pályázati támogatást nyert el a település. A Tisza-parti város biztonsága, a ki-, és bemenő forgalom szemmel tartása mellett ugyancsak hangsúlyos szerepet kapott az üdülőövezet védelme. Megtudtuk azt is, hogy a 2008-ban felszerelt korábbi kamerarendszer további sorsáról is hamarosan dönt a kiskörei képviselő-testület.

Ezek is érdekelhetik