Közélet

2015.11.06. 08:20

Hétvégi programajánló

Nézze meg, milyen rendezvényeket tartanak ezen a hétvégén megyénkben!

HEOL

Péntek
EGERBEN 18 órától Székely Árpád Természetjárás és honismeret Fogaras- és Királyföldön című túrakalauzának élménybeszámolóval és vetítéssel egybekötött bemutatójára a Bródy Sándor Könyvtárban. A könyvet méltatja: Nagy Péter a Kárpáti Lapok szerkesztője, közreműködik: Szíki Károly színművész.

EGERBEN a kontaktpont közösségi tere "Helloweeni" kézműves hetet hirdet november 2-6. között minden nap délután 13-17óráig.

GYÖNGYÖSÖN 18 órától Másfélmillió pixel Magyarországon címmel tart kiállítást a Hamahama Természetjáró Egyesület. A tárlatot Lantos Mihály nyitja meg, zongorán közreműködik Pető Martin. Közvetlenül a megnyitó után indul az „Egyéjszakás kaland” elnevezésű éjszakai túra.

Szombat

EGERBEN 10- 14 óráig Állati jó nap! lesz a Forrás Gyermek és Ifjúsági Házban. Babszem Jankó Gyermekszínház, egzotikus állatbemutató, kutyás játszóház,  díszállat-bemutató, kalandjáték, kézműves játszóházak, óriásjátékok várják az érdeklődőket.

Egerben 17 órától jótékonysági estet tartanak a Forrás Fogyatékkal Élő Fiatalok számára a Forrás Gyermek és Ifjúsági Házban.

EGERBEN idén először rendeznek Movember futását. A futás útvonala: rajt 10:30-kor a Dobó István térről, majd Eszperántó sétány - Érsek kert - Hadnagy út - Deák Ferenc út - Széchenyi István utca - Maczky Valér utca - Zalár József utca - s a patak mentén vissza a Dobó István térre. A rendezvény lényege a mozgásra az egészséges életre és a mozgalom fontosságára való felhívás.

EGERSZALÓKON 14 órától Márton-napi libaságok lesznek a Barlanglakásoknál. Néptáncvezetők szakmai fórumával kezdődik az esemény, ezután népdalkörök, óvodások, zenekarok lépnek fel, majd 17-tól lámpás felvonulás is lesz a Faluházba, ahol ezután Meseház várja az érdeklődőket.

HATVANBAN a Széchenyi Zsigmond Könyvtár vendége lesz 17 órától Bán Mór, a Hunyadi történelmi regénysorozat írója. A résztvevők az író-olvasó találkozón megismerhetik a Hunyadiak dicsőségben és tragédiákban egyaránt bővelkedő korszakát.

HEVESVEZEKÉNYEN 15 órától élettel telik meg a falu közösségi háza, hisz'' a Gyöngyösi Játékszín produkcióját lehet megtekinteni, ők a Kávéházi kabaré című előadással készülnek a Kapunyitogató programra. Ezek után 16 órától süti-party veszi kezdetét, ahol a település "cukrászai" kicserélhetik egymással receptjeiket. A szervezők egy kellemes délutánt ígérnek.

NOSZVAJON Márton napot tartanak. A vendégeket kemencés finomságokkal, kézműves játszóházzal, népi hangszerbemutatóval és borkóstolóval várják a Gazdaházban.

Vasárnap

FELSŐTÁRKÁNYBAN Bolhapiacot tartanak a tónál.

Ezek is érdekelhetik