Közélet

2015.11.08. 14:56

Kétmilliót adnak tíz tehetséges diáknak

A Dobó István Gimnázium négy, a Neumann János Középiskola és Kollégium, illetve a Pásztorvölgyi Gimnázium két-két tanulója, valamint egy diák a Gárdonyiból és egy a Szilágyiból nyerte ez az idén az Eger Város Ösztöndíjasa címet és a vele járó egyszeri százezer és a havonkénti tízezer forintos támogatást.

S. S.

Az erről szóló oklevelet a nyertes pályázók a közgyűlés legutóbbi ülésén vehették át a polgármestertől, aki elmondta: a feltételek módosulása következtében az idén több pályázó közül választhattak.
A diákok név szerint: Beksi Anna, Molnár Ágnes, Nagy Gergely, Telek Gergő (Dobósok); Gyönki Bendegúz és Petróczki Dalma (Neumann); Juhász Réka Rebeka és Kelemen Anikó (Pásztorvölgyi); valamint Havassy Dóra, Gárdonyi Géza Ciszterci Gimnázium és Lakatos Veronika, Szilágyi Erzsébet Gimnázium és Kollégium.


A  program célja egyébként, hogy segítsen a tehetséges helybéli diákoknak a szakképesítés, az érettségi, a diploma megszerzésében, illetve hozzájáruljon ahhoz, hogy a képzett egri fiatalok a városban telepedjenek le. Az önkormányzat legközelebb tavasszal, a tehetséges egyetemi-főiskolai hallgatók számára írja ki az Eger Város Ösztöndíjasa pályázatot.

Címkék#Eger

Ezek is érdekelhetik