Közélet

2015.11.17. 17:36

Mindenkinek jól jön a meleget adó támogatás

Heves megyében idén a települések kétharmada jut szociális tüzifa támogatáshoz. Sokakon segít a szociális tűzifa.

S. S.

Stílusosan egy igazi fatelepen tartott közös sajtótájékoztatót dr. Juhász Attila Simon, a település polgármestere, Oroján Sándor, a Fidesz egri szervezetének alelnöke és dr. Tóth József, a Heves Megyei Közgyűlés képviselője, frakcióvezető hétfőn a szociális tűzifa támogatásáról. Az egykori kőbánya közelében lévő telepre kiautózó újságírókat a városi alelnök köszöntötte, majd tájékoztatta őket arról, hogy a kormány az idén is segíti a rászorulókat a programban elérhető fával, illetve barnakőszénnel.

– Az ötezer főnél kisebb lélekszámú településeken élő rászoruló családok 2011 óta tízmilliárd forintnyi támogatáshoz jutottak a programban. Az idén 2068 önkormányzat jut 157 ezer köbméter tűzrevalóhoz – fogalmazott Oroján.

Dr. Tóth József közgyűlési frakcióvezető Tiszanána polgármestereként is szólt. Elmondta: a 121 megyénkbeli településből 85 részesült az idén a rendelkezésre álló keretből. Falujában 30 százalék körüli a munkanélküliség, és el lehet képzelni, mekkora segítséget jelent ez a támogatási forma – fejtegette, majd megjegyezte: igazságos elosztási rendszerről van szó, amelyben az önkormányzatok rendeletet alkotnak és saját maguk állapítják meg a jogosultságot.

A házigazda polgármester szerint Felsőtárkány a támogatási érték átlagánál kevesebbet kapott, de ennek oka a település jobb gazdasági helyzete. Közmunkást például gyakorlatilag nem tudnak foglalkoztatni a faluban. Ebben az évben 43 köbmétert tesz ki a támogatás, amelyet az önkormányzat saját vásárlás révén további harmincöttel megtold. Annyit jelent ez, hogy hetvennyolc család kap 25 ezer forintnyi segítséget január elején.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!