Közélet

2015.12.14. 15:30

Jövőre bezár a Tárház

Tizenkét év után nyugdíjba vonultatja hatalmas gyűjteményét Tóth Sándor.

J. H.

Fotós: Daniel Beran

– Annyira sok műtárgy van itt, amennyit más múzeumok hetven év alatt százhetven munkatárssal sem tudtak összegyűjteni – kezdte a beszélgetést Tóth Sándor, aki csütörtök délután a Történeti Tárházban bejelentette: 12 év után úgy tűnik, bezárják az értékes gyűjteménytárat.

– Engem senki nem patronált, ez a saját munkám, a saját pénzem, tehát saját felelősségem. Az önkormányzat velem személy szerint még nem tárgyalt, én kerestem meg az Evat Zrt. vezérigazgatóját, aki beszámolt arról, hogy már eldöntött tény, hogy ezt az egri múzeumot, ahogy a többit is, integrálni akarják valamilyen más csoportba. Én ehhez nem tudok hozzájárulni, mivel a múzeum önállóságát nem adom fel, inkább végérvényesen befejezem a gyűjtőmunkát és a múzeumi tevékenységet – mondta Tóth Sándor.

[caption id="" align="alignleft" width="650"] Tóth Sándor nem adja fel önállóságát Fotó: Berán Dániel
[/caption]

Megkeresésünkre az Evat Zrt. azt közölte: a Történeti Tárház további működtetése kapcsán valóban történt Tóth Sándorral egyeztetés, amely alapján ebben a kérdésben döntés nem született. A csütörtöki napon tartott bemutatón elmondottakból értesült az Evat Zrt. arról, hogy befejezi a múzeumi tevékenységet, melyet sajnálattal ugyan, de tudomásul vesznek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!