Közélet

2016.02.04. 16:28

A politikus feljelentést tett a magyar állam ellen

A Fidesz hatvani szervezete 2010-ben feljelentést tett jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette miatt.

I. A.

Érsek Zsolt, a város korábbi MSZP-s polgármestere, volt országgyűlési képviselő sajtótájékoztatón jelentette be szerdán, hogy feljelentést tett a magyar állam végrehajtó hatalmával szemben az Emberi Jogok Európai Bíróságánál Strasbourgban.

A politikus az előzményekkel kapcsolatban ismertette: a FIDESZ hatvani szervezete 2010-ben feljelentést tett ellene jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette miatt, majd megindult a nyomozás és lejárató hadjárat, amely Érsek Zsolt szerint 2010-ben befolyásolta az önkormányzati választás eredményét és későbbi közéleti pályafutását.

– Tudtam, hogy nem követtem el bűncselekményt, az egész eljárás a magyar állam hatóságainak közreműködésével kizárólag a lejáratásomat, a politikai karrierem folytatásának megakadályozását szolgálta – tette hozzá a politikus. 2015 júniusában a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság megszüntette a szocialista politikus elleni nyomozást, amelynek eredménye szerint bűncselekmény nem állapítható meg. Becsülete, jó hírneve megvédése érdekében vagyoni és nem vagyoni kártérítést kérve fordult Strasbourghoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!