Közélet

2016.02.04. 16:28

A politikus feljelentést tett a magyar állam ellen

A Fidesz hatvani szervezete 2010-ben feljelentést tett jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette miatt.

I. A.

Érsek Zsolt, a város korábbi MSZP-s polgármestere, volt országgyűlési képviselő sajtótájékoztatón jelentette be szerdán, hogy feljelentést tett a magyar állam végrehajtó hatalmával szemben az Emberi Jogok Európai Bíróságánál Strasbourgban.

A politikus az előzményekkel kapcsolatban ismertette: a FIDESZ hatvani szervezete 2010-ben feljelentést tett ellene jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette miatt, majd megindult a nyomozás és lejárató hadjárat, amely Érsek Zsolt szerint 2010-ben befolyásolta az önkormányzati választás eredményét és későbbi közéleti pályafutását.

– Tudtam, hogy nem követtem el bűncselekményt, az egész eljárás a magyar állam hatóságainak közreműködésével kizárólag a lejáratásomat, a politikai karrierem folytatásának megakadályozását szolgálta – tette hozzá a politikus. 2015 júniusában a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság megszüntette a szocialista politikus elleni nyomozást, amelynek eredménye szerint bűncselekmény nem állapítható meg. Becsülete, jó hírneve megvédése érdekében vagyoni és nem vagyoni kártérítést kérve fordult Strasbourghoz.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!