Közélet

2016.07.06. 13:00

Eszterházy szándéka

Ünnepségsorozat köszönti az új egri egyetemet csütörtökön.

G. R.

Az eseményhez kapcsolódóan kiállítás nyílik az Egyetemmé válás történetéről a Líceum Aulájában, s hálaadó Szentmise lesz ezen a napon az Egri Bazilikában, táblát avatnak az Eszterházy téren.

A központi díszünnepségen köszöntőt mond Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere is. Az ünnepségre várják még Palkovics László oktatásért felelős államtitkárt is.

Ezen az estén tartják a Líceum dísztermében Szőke Andrea: A szándék című darabjának (képünkön) ősbemutatóját is a Pinceszínház művészei. A Pálfi Zoltán rendezésében színre kerülő darab – mely Eszterházy Károly egyetemalapítási szándékát mutatja be – szereplői  Szívós Győző, Radvánszki Szabolcs, Dér Gabriella, Szívós László, Baráth Zoltán és Kovács Dániel.

[caption id="" align="alignleft" width="650"] Barkóczy Ferenc (Szívós László) balról és Eszterházy Károly (Szívós Győző) a darab próbáján Fotó: Gál Gábor
[/caption]

Az Eszterházy Károly Egyetemen a hétvégén tartották az első oklevélátadó díszünnepséget. Nézzétek meg ide kattintva a rendezvényen készült fotóinkat!

Ezek is érdekelhetik