Közélet

2016.12.23. 16:50

Tartós élelmiszert osztottak az egri rászorulóknak

Zsúfolásig megtelt csütörtök délelőtt a Telekessy utcai plébánia udvara azokkal az emberekkel, akik az előző hetekben fordultak segítségért a Máltai Szeretetszolgálat Egri Csoportjához.

B. K.

Kékesi Györgynétől, a csoport vezetőjétől megtudtuk, az elmúlt hetekben számos nagyobb áruházban, élelmiszerüzletben gyűjtöttek önkénteseik tartós élelmiszert: étolajat, lisztet, cukrot, tésztát, konzerveket, teát, s édességet. A felajánlott adományokból 314 csomagot állítottak össze, melyek átvételéről értesítették a jogosultakat.

Tudni kell, hogy a szolgálat munkatársai az osztást előtt jegyzői igazolást kérnek az igénylőktől, hogy valóban rászorulnak-e a segítségre. Az így készült névsor alapján vehetik át a csomagokat. Tegnap magunk is meggyőződtünk arról, hogy az Egerben és a város környéki 13 településen élők közül valóban olyanok kaptak élelmiszer-adományt, akiknek arra igazán szükségük van. Főként nagycsaládos szülők, idős, egyedülálló, kis nyugdíjból élő emberek várakoztak az átvételre.

Megtudtuk: a Máltai csoport évek óta szervez a nagyobb ünnepek előtt hasonló akciókat, amiért rendkívül hálásak a nehéz helyzetben élők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!