Közélet

2016.12.23. 17:30

Több mint ötven csomaggal támogatták a nehéz sorsúakat

Karácsonyi cipősdoboz akciót szervezett az Eszterházy Károly Egyetem Vizuális Művészeti Intézete december 12. és 16. között. A beérkezett, több mint 50 ajándékdobozt kedden, az Egri Család-, és Gyermekjóléti Központ rászoruló gyermekei számára ajánlották fel karácsonyi ajándékként.

M. A.

Intézetünknek ez az első ilyen kezdeményezése, de már korábban is gondolkodtunk azon, miként tudnánk az ünnepek közeledtével segíteni azoknak, akik számára nem kerül ajándék a fa alá – nyilatkozta Juhász Éva, az intézet oktatója.
– A hallgatók többsége eddig még nem vett részt ilyen, vagy ehhez hasonló akcióban, de örömmel tapasztaltuk, hogy egyre több csomag érkezett hozzánk, ami tartalmaz egyebek mellett téli ruházati kiegészítőt, íróeszközöket játékokat és édességet.

[caption id="" align="alignleft" width="640"] Perczéné Bocsi Orsolya (balra) és Juhász Éva a csomagokkal FOTÓ: Huszár Márk
[/caption]

Perczéné Bocsi Orsolya központvezető elmondta: örültek a felajánlásnak és annak, hogy ezekben a karácsonyi, meghitt pillanatokban a rászoruló gyermekeket találják meg az ajándékok.

Az adományok név és élekor szerint vannak csoportosítva és az átadás kétféle lesz – egészítette ki a központvezető. – A központban személyesen is át lehet venni, a vidéki családok esetében pedig az esetmenedzserek fognak gondoskodni a csomagok átadásáról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!