Közélet

2017.02.02. 12:48

Már idegenekkel is ismerkedhetünk a Facebookon

A Facebook mobilappjában hamarosan azok között is kedvünkre keresgélhetünk, akikkel ugyanarra az eseményre megyünk, ugyanabban a városban élünk, vagy egy cégnél dolgozunk.

HEOL

A szolgáltatás Discover People névre hallgat, célja pedig, hogy segítse azonos érdeklődéű idegenek összekötését: embereket lehet vele felfedezni, a munkaügyi networkingtől akár a randizásig. Hasonlóval a Facebook eddig még nem próbálkozott - - írja az Index.
A cég megerősítette, hogy valóban elkezdték bevezetni a funkciót, és fokozatosan érkezik majd meg az androidos és iOS-es készülékekre. (a navigációs menüben lesz majd megtalálható, a Barátok, Események, Csoportok és hasonló menüpontok alatt)
<hirdetés>

Az új menüpontba belépve a Facebook kéri a felhasználót, hogy "mutatkozzon be", vagyis frissítse a profilját. A saját profil alatt pedig ott sorakoznak közelgő események és azok, akik azt jelölték, hogy részt vesznek ezeken. Alul pedig más közös pontok, például lakó- vagy munkahely alapján lehet keresgélni. A már ismerősnek jelölt felhasználók sehol se látszanak, hiszen a cél az újak felfedezése.

A Facebook szerint az idegen profilokból mindig csak a nyilvános információk látszanak, de a funkció ettől még jó pár kritikára számíthat majd a magánszféra védelmezőitől. Hiszen már az is publikus adat lesz, ha bejelöljük egy eseménynél, hogy ott leszünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!