Közélet

2017.02.14. 13:03

Szülinapot ünnepeltek

Az évforduló alkalmából rendezett ifjúsági találkozót a Magyar Vöröskereszt Heves Megyei Szervezete.

B. K.

A Magyar Ifjúsági Vöröskereszt 1921. február 09-én alakult meg. Ebből az alkalomból az egri Agria Parkban aktív ifjúsági vöröskeresztes fiatalok, és olyan középiskolás diákok gyűltek össze, akik érdeklődnek az önkéntes tevékenység iránt.
Az aktivisták 96. születésnapján átadták az Együtt adventért jótékonysági akció győzteseinek járó elismerést is. A jutalmat a Tinódi és a Szent Imre Általános Iskola diákjai érdemelték ki.
A továbbiakban kisfilmet vetítettek le a Vöröskeresztről, majd a születésnapi tortán meggyújtották a gyertyákat. A résztvevők rövid összefoglalót tekintettek meg az elmúlt évi programokról, majd szórakoztató, közösségi játékokba kapcsolódhattak be.




Nem maradt el az elsősegély-nyújtási bemutató. Bemutatták, mint kell ellátni az eszméletlen sérültet, illetve sikeresen újraéleszteni a bajba jutott áldozatot. Készíthettek műsebeket, de volt arcfestés, s apróbb ajándékokat is kaptak a jelenlevők.

[caption id="" align="alignleft" width="650"] A fiatalok közös játékokban is részt vehettek Fotó: Márkus Attila
[/caption]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!