Közélet

2017.03.13. 11:22

Hol tudunk vért adni?

Az egri kórházban jelenleg nincs erre lehetőség.

B. K.

Azzal kereste meg szerkesztőségünket egy többszörös véradócsapat, hogy adjunk tájékoztatást, hol adhatnak vért Egerben májustól a helyiek. Tudomásuk szerint a felújított kórház területén nincs erre alkalmas hely. Jelenleg a Bartakovics Béla Közösségi Házban működik ideiglenesen ilyen hely, ám az intézményt tavasszal felújítják, tehát itt sem lesz lehetőség véradásra májustól. A kérdésük: milyen megoldást kínálnak az egri önkéntes véradóknak, ha ez a kapu is bezárul?



Kérdéseinket Kékkőiné Nagy Évának, az Országos Vérellátó Szolgálat koordinációs igazgatójának juttattuk el, ahonnan a következő választ kaptuk: a Bartakovics Béla Közösségi Ház felújítása alatt (is) a megyeszékhelyen több kiszállásos véradást szerveznek majd, amelyekre szeretettel várják az önkéntes véradókat.
A véradások időpontjáról és helyszínéről a www.ovsz.hu és a www.veradas.hu weboldalon tájékozódhatnak. A kiszállásos véradásokon túl mindenképp szeretnék, ha lenne egy állandó véradási helyszín is. Jelenleg vizsgálják a lehetőségeket.

KARKUSZ CSABA: – Valamilyen szinten művészet, de természetesen csak bizonyos határokig. Láttam már szépeket is, főleg a kortársaim közül sokan használják ezt valamiféle önkifejezésként, ebben élik ki művészetüket. Ám van egy pont, amit ha nem ér el az alkotás, akkor szerintem csupán rongálásnak minősül, és semmiképp sem értékelhető művészetileg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!