Közélet

2017.04.20. 11:50

A hó fogságában: mindenki segít, ahogy tud

Az egész Felső-Mátrában nincs áram, a telefonok sem működnek, az utak járhatatlanok. Mátraszentimre polgármestere lapunknak elmondta, hogyan kezelik a helyzetet.

heol.hu

A több napos havazás miatt szerdán lezárta a rendőrség 24-es számú főútat, így elzárt településsé vált Mátraszentimre és Mátraháza, valamint a közigazgatásilag nem önálló Galyatető, Kékestető, Mátraszentlászló, Mátraszentistván, Fallóskút, Bagolyirtás, és Ágaskút településrészek. Megkérdeztük Mátraszentimre polgármesterét, hogyan kezelik a kialakult helyzetet.

- Az egész Felső-Mátrában nincs áram, nem működnek a vonalas telefonok és a mobilok is akadoznak. 80 centiméteres, van ahol 1 méteres a hó. Sok helyen fűtés sincs, ezért a Hotel Galyat és a Hotel Narádot jelöltük ki melegedőhelynek - mondta el a heol.hu kérdésére Stuller András Mátraszentimre polgármestere.

Hozzátette: a fákra ráfagyott a hó, s a nagy súly alatt az ágak letörtek és az útra, villanyvezetékekre estek. Előbb tehát le kell takarítani az utakat, mert járhatatlanok.

Megtudtuk, ha valaki bajba kerül, a Kékes Kutató-Mentő Alapítvány tagjai sietnek segíteni. Így ők szállítottak gyógyszereket és tápszert is egy galyatetői házhoz, ahol egy kisgyermeknek volt ezekre szüksége.

A település első embere elmondta, mindenki segít, aki csak tud a favágásban, hogy mielőbb járhatóak legyenek az utak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!