Közélet

2017.04.11. 17:02

Báloztak a fiatalokért

A tehetséges helybelieket segítenék.

M. A.

Legalább százan báloztak a múlt hétvégén, szombaton a Latinovits-kastélyban. A Dormándi Tehetséges Gyermekekért Alapítvány bálján a helyi vendégeken túl a szomszédos települések polgármesterei is részt vettek. Liptákné Takács Tündétől, az alapítvány elnökétől megtudtuk, a 2001 óta működő szervezet rendezvénye évek óta jóformán töretlen, hiszen idén már 14. alkalommal tartottak jótékonysági céllal bált.

– Alapítványunk egy közhasznú szervezet, s célunk, hogy a településen élő, kiemelt tehetségű gyermekeket segítsük, támogassuk – közölte Liptákné Takács Tünde. – Azok a diákok, akik kitűnő tanulmányi teljesítményt érnek el a tanévben, pénzjutalomban részesülnek. Az elsősöket fejenként 10 ezer, a felsőoktatásban tanulókat pedig 25 ezer forinttal segítjük, s minden esztendőben 20–30 gyermeket tudunk támogatni.
Az alapítvány pályázatát – amelyre a bizonyítványon túl, tanulmányi versenyeken elért eredményekkel is lehet nevezni – minden év júliusában bírálják el, augusztusban, tanévkezdés előtt pedig kiosztják az egyszeri pénzjutalmat.

A környék helyi vállalkozói, továbbá az önkormányzat és a falubeli civilek is egyaránt igyekeznek pártolni a tehetséges gyermekeket. Ennek elismeréseként idén kitüntetést adtak át Farkas Lászlónak, aki több százezer forinttal támogatta az iskolásokat. Ezt követően a tehetséges kisiskolások műsora következett, majd a felső tagozatos diákok varázsolták el a közönséget.
Liptákné Takács Tündétől megtudtuk továbbá, hogy az alapítvány tagjai is dormándiak, s hozzátette, mindannyian szívükön viselik a helyi gyermekek sorsát.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!