Közélet

2017.04.28. 18:34

Felzárkóztatnák a magyar béreket

Bérunió témában tartott sajtótájékoztatót pénteken Mirkóczki Ádám és Gyöngyösi Márton jobbikos országgyűlési képviselők.

M. A.

Az eseményen – amelyet lakossági fórum követett – Mirkóczki Ádám úgy fogalmazott, tudják, hogy kampányukkal nagy fába vágták a fejszéjüket.
– Ha nem teszünk semmit a magyar bérek felzárkóztatása érdekében, érdemi változás nem fog bekövetkezni az elmúlt húsz évhez képest – mondta. – Ezért az ügybe a helyi önkormányzatokat is megpróbáltuk bevonni.

Gyöngyösi Márton úgy nyilatkozott, lakossági fórumsorozatukkal már hat nagyvárosba látogattak el. Kiemelte, országjárásuk célja, hogy a béruniós kezdeményezést minél szélesebb körben bemutassák. Ennek üzenete: egyenlő munkáért, egyenlő bért.

– Folyamatosan egyezkedünk a szakszervezetekkel, ipari szervezetekkel, iparkamarákkal – emelte ki Gyöngyösi Márton. – A Jobbik célja, hogy ideológiától függetlenül, a szakmával megállapodva próbálja a béruniós kezdeményezést bemutatni, s ehhez minél szélesebb körben támogatást nyerni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!