Közélet

2017.04.23. 09:40

Húsimádó ajánlja: brokkolis répaleves

Ismét itt a tavasz, úgyhogy ezúttal egy könnyű és finom levest kínálunk.

HEOL

Hozzávalók: 1 fej brokkoli, 2 répa, 1/3 szál póréhagyma, 1/2 citrom, 2 gerezd fokhagyma, 1,5 liter alaplé, 1,5 dl tejszín, ízlés szerint víz, petrezselyemzöld, vaj, só és bors, kevés chili

Ebben a levesben nemcsak a brokkoli, hanem a friss sárgarépa is domináns. Első lépésként szétszedjük a brokkolit rózsáira, a répákat pedig pucolás után vékonyan felkarikázzuk. Miután ezekkel megvagyunk, a megpucolt zöldségek egyik feléből készítünk egy sűrűbb, krémesebb brokkoli-répa leves alapot, a maradék zöldséget pedig csak a végén tesszük bele, hogy legyen egy igazi tartalmas belvilág is.

Legelőször a felkarikázott póréhagymákat dinszteljük meg egy kis vajon, majd jöhetnek a brokkoli és a répa darabok, na meg az alaplé. Ezután fűszerezünk: sót, borsot, petrezselyemzöldet, fokhagymát és egy fél citrom levét teszünk a levesbe, amiktől igazán üde lesz a levesünk. Amint az íz már szépen kerekedik, akkor jöhet a botmixer és egy kevéske tejszín. Ha már kellemesen selymes az alaplevesünk, akkor még hígíthatunk rajta egy kis vízzel, majd ismét brokkoli rózsa és répa karikák érkeznek. Addig főzöm őket, amíg szépen át nem puhulnak, de az a jó, ha egy kis roppanósság is marad a zöldségekben. Jó étvágyat, a friss és tartalmas leveshez!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!