Közélet

2017.04.26. 08:13

Közös összefogással oldanák meg a helyzetet

A városvezetés és a térség gazdasági szereplőinek közös érdeke, hogy a múlt héten kialakult helyzet ne ismétlődhessen meg,

H. É.


A Mátrában, a múlt heti rendkívüli időjárásnak köszönhetően kialakult havária kapcsán tartott sajtótájékoztatón az önkormányzatok a térség gazdasági és civil szereplőivel közösen keresték a megoldást a Mátrában már egyébként évek óta problémás kérdésekre. Az áramellátás, a közművek és a közutak helyzete is végleges megoldást kíván, közölték a szakemberek. Felhívták a figyelmet arra is, hogy a térség infrastruktúrája az elmúlt időszakban lemaradt a turisztikai és idegenforgalmi ágazat fejlettségétől, amely részben eredményezhette a mátrai falvakban kialakult vészhelyzetet.

A városvezetés és a térség gazdasági szereplőinek közös érdeke, hogy a múlt héten kialakult helyzet ne ismétlődhessen meg, hangzott el azon a sajtótájékoztatón, melyet Segélykiáltás a Mátráért címmel tartottak kedden Gyöngyösön. Köztudott: a Mátrában lehullott nagy mennyiségű hó járhatatlanná tette a 24-es főutat, több települést elzárt a külvilágtól, mintegy kétezer fogyasztási helyen nem volt áram, telefon- és internet-szolgáltatás. A tájékoztatón Hiesz György elmondta, ilyen szélsőséges időjárás ritkán fordul elő, az viszont gyakori, hogy a Mátrában szünetel az áramellátás akkor is, ha ónos eső esik vagy erősebb szél fúj.
– A helyzet tarthatatlan – fogalmazott a városvezető, aki a probléma közös megoldására kérte a jelenlévőket.

[caption id="" align="alignleft" width="650"] Fotó: Czímer Tamás
[/caption]


Hoffmann József, a mátrafüredi Hotel Ózon tulajdonosa elmondta, hogy a szállodákban a havonta többször is előforduló áramszünet az automatikus rendszerekben károkat okoz. Palik Tibor, a Sástó Hotel Mátra tulajdonosa szerint nemcsak az áram, hanem a közművek, a közutak állapota is siralmas a Mátrában. Hozzátette, a térség infrastruktúrája az elmúlt években nem követte az idegenforgalom fejlődését. Stuller András, Mátraszentimre polgármestere szerint a légkábelek helyett földkábelek jelenthetnének megoldást.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!