Közélet

2017.04.08. 13:29

Válságstáb alakult a törvényességért

Megalakult az Átányiak Átányért civil közösség keretében az a válságstáb, amit a március 30-i átányi békés tüntetés után kezdett el szervezni helybeliek egy csoportja.

Sz. E.

Megalakult az Átányiak Átányért civil közösség keretében az a válságstáb, amit a március 30-ai békés tüntetés után kezdett el szervezni helybeliek egy csoportja. A válságstáb szóvivőjétől, Székely Csabától megkaptuk azt a nyilatkozatot, amelyben leírják célkitűzéseiket. A tagok magánemberként önkéntes tevékenységként, pártpolitika-mentesen vesznek részt a feladatokban.
A március 30-án megtartott demonstráció során Gönczi Mihály átányi polgármesternek és képviselő-testületnek petíciót adtak át, melyben lemondásra szólították fel a faluvezetést. Mivel ez akkor nem teljesült, a tüntetők egy csoportja válságstábot alakított, hogy törvényi keretek között, a nyilvánosság bevonásával átfogó vizsgálatot kezdeményezzenek a vezetőség döntéseivel kapcsolatban.Székely Csaba, a válságstáb szóvivője elmondta: ha feltételezhető törvény- vagy szabálysértést; a demokratikus önkormányzatiságot sértő testületi döntést; a jó erkölcsbe ütköző intézkedést fedeznek fel, akkor a megyei kormányhivatalhoz fordulnak.
– Ugyancsak megkezdtük a község jövőjét meghatározó komplex terv kidolgozását, melyhez minden támogatást örömmel veszünk, illetve várjuk azok jelentkezését is, akik szívesen csatlakoznának válságstábunkhoz – tette hozzá. Székely Csabától azt is megtudtuk: Dányiné Szórád Ibolya csütörtökön kapta kézbe a március 29-én kelt felmentéséről szóló határozatot.

Az ügyről itt írtunk korábban.
 
[caption id="" align="alignleft" width="650"] Demokráciát követelnek az átányiak a március 30-i tüntetésen Fotó: Berán Dániel
[/caption]

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!