Közélet

2017.05.09. 17:20

Hétmilliárdos támogatás érkezik

A felhasználás elsődleges célja a helyi gazdaság és foglalkoztatás erősítése.

H. É.

Hétmilliárd forintos forráshoz jut a térség a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program révén. Ezt Horváth László országgyűlési képviselő és Szabó Róbert, a Heves Megyei Közgyűlés elnöke a nyertes települések polgármestereivel közös sajtótájékoztatón jelentette be kedden.

– A felhasználás elsődleges célja a helyi gazdaság és foglalkoztatás erősítése. Az ipari területekre a gazdasági infrastruktúra fejlesztésére több mint egymilliárd, a turizmusra nyolcszáz millió forint áll rendelkezésre – közölte Horváth László. Hozzátette: az önkormányzati épületek energetikai korszerűsítésére ötszáznegyven, az egészségügyi alapellátásra 274 milliót biztosít a pályázati rendszer. Zöld városok elnevezésű programokra, a kis városok zöld felületeik kialakítására, csaknem hétszáz millió forint lesz, de jut még a környezetvédelemre több mint 210 millió, szociális alapszolgáltatások címén százhatvan millió.  Négyszáz húsz millió forintot a helyi foglalkoztatási együttműködések támogatására szánnak.

A térségben több önkormányzat pályázott sikeresen, Gyöngyöspatán bölcsőde újul meg, míg Gyöngyössolymos az orvosi rendelő energetikai korszerűsítésére használja fel a megnyert 42 millió forintot. Gyöngyösön a pályázati forrásból készül el a Szent Bertalan-templom toronysisakja, a művelődési ház energetikai korszerűsítése és az északi városrész infrastrukturális fejlesztése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!