Közélet

2017.05.17. 16:30

Ismét településfejlesztési támogatásokról döntöttek

Soronkívüli ülést tartott szerdán a megyei közgyűlés.

S. S.

A grémium elnöke, Szabó Róbert előterjesztésében egyes TOP felhívásokra benyújtott pályázatok ügyében kellett a testületnek határoznia. Az elnök napirendhez fűzött megjegyzése szerint: az irányító hatóság javaslatával – változtatás nélkül – egyetértését fejezheti ki a közgyűlés, vagy ha ezt nem teszi, a hatóság egy alkalommal átértékelheti a korábbi határozatát.

Az ügyrendi kérdésben szót kérő Dudás Róbert (Jobbik) köszönetet mondott azért, hogy felvetésüknek eleget tettek, s időben megkapták már az előzetes tájékoztatást a támogatott projektekről. Kérte ugyanakkor, hogy a hét programcsomagról külön-kölön és ne együttesen szavazzanak. A többség a képviselői indítványt méltányolta.

A napirend kapcsán Szűcsné Major Ildikó (Jobbik) azt nehezményezte, hogy bár kaptak tájékoztatást a támogatásra javasolt projektekről, de nem rendelkeznek információval  azokról a pályázatokról, amelyeket az irányító hatóság nem támogatott, vagy még nem bírált el, s szavai szerint így nehéz állást foglalni. Érsek Zsolt (MSZP) azt kérdezte, hogy nem nyitnak-e rést a zárt rendszeren akkor, ha mint az előterjesztő javasolja, az egyik település barna mezős beruházási pályázatának elutasítása miatt kifogással él a megye. Szabó Róbert mindkét hozzászólót megnyugtatta: a döntés nem hozza hátrányba a még elbírálásra váró pályázatokat.

A képviselők egyébként valamennyi pontjában egyhangúan támogatták az előterjesztést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!