Közélet

2017.05.08. 12:37

Szabadtéri színpad épül az állomásnál Szarvaskőn

Heves megye 51 településén 82 projektnek jut támogatás, 13 milliárd forintot meghaladó összértékben.

S. S.



Félszázat is meghaladta azon önkormányzatok száma, ahol örömet okozott a Heves Megyei Közgyűlés elnöke pénteki bejelentése. Mint arról a Heol is beszámolt, Szabó Róbert szavai szerint újabb fordulóponthoz érkezett a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) megvalósítása: a következő ütemben a megye 51 településén 82 projektnek jut támogatás, 13 milliárd forintot meghaladó összértékben.

Az öröm mértéke persze nem vethető össze falvanként, de az nagyon valószínűnek tűnik, hogy a szarvaskőiek igencsak repeshettek: kis híján 110 millió forintot költhetnek az Állomáskert komplex rendezvénytérré alakítására. Szabóné Balla Marianna, az alig három és fél száz lelkes település polgármestere a Heol kérdésére úgy fogalmazott: egy ilyen kicsiny falu számára nagynak tűnik ugyan az összeg, de ha úgy nézzük, évtizedek mulasztása pótlódik most valamelyest, mert időtlen idők óta nem nyertek már pályázaton komolyabb támogatási forrást.

A faluvezető elmondása szerint a komplex rendezvénytér részeként szeretnének építeni egy fedett szabadtéri színpadot is. Erről a korábbi terveik kapcsán lapunk is írt már. Az egri Gárdonyi Géza Színház direktorával, Blaskó Balázzsal is történtek egyeztetések az ügyben.

– Mi sem természetesebb, mint, hogy az első bemutatott darab a településen forgatott „Isten hozta őrnagy úr!” alapjául szolgáló „Tóték” lenne, amit a teátrum ősszel műsorára is tűz – tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!