Közélet

2017.05.01. 08:30

Vizsgálná a Jobbik a külföldi támogatást

Ötpárti egyeztetést kezdeményezett a Jobbik szerdára a politikusok külföldi támogatását vizsgálhatóvá tevő törvényjavaslatáról – közölte a párt elnöke pénteki gyöngyösi sajtótájékoztatóján.

H. É.

Vona Gábor közölte, a javaslat értelmében a vizsgálat 1989-ig nyúlna vissza, s az átvilágítás csak a ma hivatalban lévő politikusokat és állami vezetőket érintené, bár nem tartja kizártnak, hogy bővülhet a kör.

– A Jobbik egyetért a kormánynak azon álláspontjával, hogy a civil szférában megfelelő átláthatóságot teremtsünk, ami akár a külföldi támogatottságot is megmutatja. Ha a kormánynak az a szándéka, hogy a civil szférával és a civil szervezetekkel szemben boszorkányüldözésbe kezdjen és elnémítson mindenféle kormánykritikus hangot, azt nem támogatjuk – hangsúlyozta a pártelnök.

A sajtótájékoztatón a Mátrában, a rendkívüli időjárás miatt kialakult helyzetről is beszélt. Közölte, nagyobb és hatékonyabb fejlesztésekre van szükség a térségben, ennek érdekében fordult a kormányhoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!